All inclusive Turkije vakantie

Bezienswaardigheden in Istanbul
Wat Istanbul bijzonder maakt, is dat het de enige stad in de wereld is dat bij twee werelddelen hoort. Het ene deel ligt in Europa, het andere deel ligt in Azië. Istanbul is een exotische stad vol met bezienswaardigheden die honderden jaren oud zijn. Uiteraard is alles de moeite van een bezoek waard als je naar deze stad gaat, toch zijn er een aantal bezienswaardigheden in Istanbul die je echt niet mag overslaan.

Blauwe moskee

De Sultan Ahmet moskee is een moskee die van een afstand opvalt met zijn koepels en zes minaretten. Deze moskee wordt ook wel de blauwe moskee genoemd. Deze naam heeft hij te danken aan de blauwe tegeltjes aan de buitenkant.

Sultan Ahmed I vond het onacceptabel dat Hagia Sofia van oorsprong een Christelijk bouwwerk was. Om die reden besloot hij een nieuwe moskee te bouwen. Deze werd tegenover Hagia Sofia gebouwd met als bedoeling dat hij de oude moskee in al zijn glorie moest overtreffen.

Topkapi Paleis

Dit paleis is lang het woonverblijf van verschillende sultans geweest en dat kun je nog steeds zien. Het is dan ook niet voor niets dat het Topkapi Paleis één van de populairste bezienswaardigheden van Istanbul is.

Grote bazaar

Wil je winkelen tijdens je vakantie in Istabul? Ga dan naar de Grote bazaar. De bazaar bestaat uit zestig straten met meer dan vijfduizend verschillende winkels en kramen. Je kunt hier terecht voor specerijen, sieraden, kleding, tapijten noem maar op.

Hagia Sofia

Deze van oorsprong Christelijke-Orthodoxe kerk werd later als moskee gebruikt. In 1934 werd dit gebouw openbaar. Het is nu een museum. De koepelconstructie is goed bewaard en stamt uit de antieke tijd. Toen de kathedraal een moskee werd, werden de Byzantijnse mozaïeken verborgen. Deze zijn gerestaureerd en nu weer te bewonderen.

De Galata brug

Istanbul kent slechts één verbinding tussen Europa en Azië, namelijk de Galatabrug. Deze brug heeft twee verbindingen. De bovenste wordt gebuikt door het verkeer. De onderste verdieping is voor de vissers.

Ook als jongere is het een aanrader Turkije te bezoeken! Maak in dat geval gebruik van speciale jongerenreizen.